Jak správně kombinovat různé druhy kaktusů ve společném květináči?
Nedávno jsem se rozhodl, že si vytvořím vlastní mini zahrádku s kaktusy a sukulenty a chtěl bych se zeptat, jak vlastně správně kombinovat různé druhy kaktusů ve společném květináči. Myslím si, že to může vypadat opravdu zajímavě, když se různorodé tvary a velikosti těchto rostlin spojí na jednom místě, ale nevím, jestli je to dobrý nápad. Může být problém s jejich potřebami na světlo nebo vodu? Jaké druhy by se měly lépe snášet spolu? A co třeba velikost květináče? Mám použít větší květináč nebo spíš menší, aby měly kaktusy dostatek prostoru? Zajímalo by mě také, jestli je lepší mít dominantní kaktus jako hlavní prvek a kolem něj menší druhy, nebo to nechat na náhodě. Napadl mě třeba mix větších a menších kaktusů, ale nevím, jak to nakombinovat tak, aby to vypadalo hezky a zároveň rostliny prosperovaly. Všiml jsem si také, že některé kaktusy mají různé požadavky na zalévání – co s tím? Nebo jestli je lepší kombinovat kaktusy z různých oblastí jejich výskytu? A co substrát – mám použít nějaký speciální nebo stačí obyčejná směs? Jak poznám, že se kaktusy cítí dobře a že spolu vycházejí? Byl bych moc rád za tipy a rady od lidí, kteří už mají zkušenosti s kombinováním různých kaktusů."