Jak správně kombinovat kaktusy a sukulenty v jednom květináči?
Už delší dobu se pokouším o to, abych v jednom květináči spojil kaktusy a sukulenty, ale nějak se mi to nedaří. Vím, že obě skupiny rostlin mají podobné potřeby co se týče zálivky a sluníčka, ale pořád mám obavy, jestli je to vůbec dobrý nápad. Jaký je ideální poměr mezi kaktusy a sukulenty? Měli bychom dávat větší kaktusy spolu s menšími sukulenty, nebo je lepší mít je v jedné vrstvě? A jakou zeminu vlastně použít? Slyšel jsem, že některé směsi jsou lepší než jiné, ale nevím, co by pro ně bylo vhodné. Dále se ptám na zálivku – jak často by se mělo zalévat takovou kombinaci? Nechci, aby jedna skupina trpěla kvůli druhé. Taky bych rád věděl, co dělat, když si začnou konkurovat o světlo, nebo když některé rostliny budou růst rychleji než jiné. Jak poznat, že jim to vyhovuje, a kdy už bych měl zasáhnout? A nakonec, jakým způsobem se vlastně kaktusy a sukulenty prolínají co se týče jejich vzhledu? Mám strach, že se mi to celé nepovede a budu mít v květináči nehezkou směsici. Máte někdo nějaké tipy nebo zkušenosti s tímto kombinováním? Děkuji za jakoukoli radu!