Co potřebuji vědět, když pěstuju kaktusy a sukulenty spolu?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší praktiky pro pěstování kaktusů a sukulentů společně v jedné nádobě. Mám doma pár různých druhů a přemýšlím, jestli je vlastně dobrý nápad je mít pohromadě. Existují nějaké speciální podmínky, které bych měl dodržovat, aby se jim dařilo? Jaký je ideální substrát pro tyto rostliny, když je chci kombinovat? A co třeba zálivka – jak často zalévat, když mám v jednom květináči kaktusy a sukulenty? Mám obavy, že některé druhy mohou mít rozdílné nároky na vodu a slunce, takže bych rád věděl, jestli je to problém. Jak moc se liší péče o ně, pokud jde o světlo a teplotu? A co hnojení? Mohu používat stejné hnojivo pro obě skupiny nebo existují nějaké speciální tipy? Rád bych se dozvěděl také o škůdcích a chorobách – jsou kaktusy a sukulenty náchylnější k něčemu jinému, pokud rostou vedle sebe? Jak to zvládnout preventivně? Také by mě zajímalo, jestli je lepší mít je v jedné velké nádobě nebo spíše v menších. Jaký je váš názor na kombinaci různých druhů? Všechno mě to hodně zajímá a chci se ujistit, že jim vytvořím co nejlepší podmínky. Co byste mi doporučili?