Jaké rostliny se hodí k sobě, když chci kombinovat kaktusy a sukulenty?
Přemýšlím o tom, jaké rostliny bych mohl zkombinovat, když už mám doma nějaké kaktusy a sukulenty. Chtěl bych vytvořit takovou malou oázu plnou různých tvarů a barev, ale vůbec si nejsem jistý, které druhy by si navzájem sedly. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní kombinace kaktusů a sukulentů, které by spolu dobře vypadaly a zároveň měly podobné nároky na světlo a zálivku. Slyšel jsem, že některé sukulenty jako například aloe nebo echeveria se dají dobře pěstovat vedle kaktusů, ale není mi jasné, zda je to pravda. Jaké máte zkušenosti s tímto? Měly by mít rostliny podobné podmínky, nebo se dá pěstovat i něco úplně jiného vedle? A co třeba péče o ně? Nechci, aby mi některé rostliny uhynuly kvůli špatné kombinaci. Také mě zajímá, jestli je lepší volit nižší nebo vyšší rostliny do stejného květináče, abych vytvořil hezkou kompozici. Máte nějaké tipy na konkrétní druhy nebo třeba i rady ohledně pěstování těchto kombinací? Jaký je váš názor na sdílení prostoru mezi těmito exotickými kráskami?