Meskalin.cz/Fórum/Má AI nástroje na sledování zdraví sukulentů?

Má AI nástroje na sledování zdraví sukulentů?

Zajímalo by mě, jestli existují nějaké moderní technologie nebo aplikace, které využívají umělou inteligenci k monitorování zdraví sukulentů. Mám na mysli něco, co by mohlo pomoci s určením, jestli moje rostlinky dostávají správné množství světla, vody a živin. Vím, že některé aplikace sledují vlhkost půdy a podobně, ale dokáže AI třeba rozpoznat příznaky nemoci nebo škůdců jen na základě fotografie? Myslím, že by to bylo super užitečné pro lidi, kteří mají více rostlin a nemají vždy čas je kontrolovat tak důkladně. Hlavně bych chtěl vědět, jestli už někdo něco takového vyzkoušel a jak to fungovalo. Jaké jsou vaše zkušenosti? Věřím, že s rozvojem technologií je tohle téma stále aktuálnější a může to pomoct nejen začátečníkům, ale i zkušeným pěstitelům udržovat jejich sukulenty v té nejlepší kondici. Ještě by mě zajímalo, jestli takové aplikace mají i nějaké další funkce, například poradenství ohledně péče nebo doporučení na optimální podmínky pro růst různých druhů sukulentů. Co si o tom myslíte? Máte tipy na konkrétní aplikace nebo zařízení, které by mohly pomoci v péči o tyto úžasné rostlinky?

174 slov
1.7 minut čtení
24. 10. 2022
Libor Pazdera

Hele, co se týče těch AI nástrojů na sukulenty, tak už něco existuje. Například aplikace jako Planta nebo PictureThis dokážou rozpoznat rostliny a nabízejí rady ohledně péče. U PictureThis můžeš udělat fotku a ona ti řekne, co je v nepořádku, což je fajn, když nevíš, co se děje.

Některé chytré květináče mají senzory na vlhkost, světlo a teplotu, které se pak propojujou s aplikacemi a ukazujou ti data v reálném čase. To může pomoct udržet sukulenty spokojené.

Taky jsem slyšel, že existujou zařízení, co monitorujou zdraví rostlin a posílají ti upozornění na telefon. To by mohlo být super pro lidi, co mají víc rostlin a nemají čas se jim věnovat pořád.

Myslím, že s těmahle technologiema se to dost posouvá a určitě to pomůže nejen začátečníkům, ale i pokročilejším pěstitelům. Určitě to chce vyzkoušet a zjistit, co ti sedí nejvíc!

140 slov
1.4 minut čtení
29. 4. 2024
Jaroslav Němec

Jasně, existují už aplikace, co používají AI na sledování zdraví rostlin. Například některé aplikace umí analyzovat fotky sukulentů a zjistit, jestli mají nějaké známky nemocí nebo škůdců. Některé z nich dokonce monitorují vlhkost půdy a doporučují, kdy zalít. Je to fakt super pro lidi, co mají víc rostlin a nemají čas je hlídat každý den. Taky jsem slyšel o některých chytrých senzorech, co posílají data do aplikace, aby ti řekly, jak je na tom tvoje rostlina s vodou a světlem. Co se týče poradenství ohledně péče, většina těch aplikací nabízí i tipy na optimální podmínky pro různé druhy sukulentů. Určitě zkus něco jako PlantSnap nebo PictureThis, ty jsou docela oblíbené. Mě osobně to hodně pomohlo, tak snad i tobě to bude užitečný.

122 slov
1.2 minut čtení
17. 6. 2023
Kamila Trnková
Meskalin.cz/Články/Trendy v pěstování
Umělá inteligence a péče o rostliny: Jak nové technologie mění naše pěstební metody?Objevte, jak umělá inteligence a moderní technologie transformují péči o rostliny a usnadňují pěstování exotických druhů. Prozkoumejte chytré aplikace...
1000 slov
10 minut čtení
22. 4. 2021
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky