Má AI nástroje na sledování zdraví sukulentů?
Zajímalo by mě, jestli existují nějaké moderní technologie nebo aplikace, které využívají umělou inteligenci k monitorování zdraví sukulentů. Mám na mysli něco, co by mohlo pomoci s určením, jestli moje rostlinky dostávají správné množství světla, vody a živin. Vím, že některé aplikace sledují vlhkost půdy a podobně, ale dokáže AI třeba rozpoznat příznaky nemoci nebo škůdců jen na základě fotografie? Myslím, že by to bylo super užitečné pro lidi, kteří mají více rostlin a nemají vždy čas je kontrolovat tak důkladně. Hlavně bych chtěl vědět, jestli už někdo něco takového vyzkoušel a jak to fungovalo. Jaké jsou vaše zkušenosti? Věřím, že s rozvojem technologií je tohle téma stále aktuálnější a může to pomoct nejen začátečníkům, ale i zkušeným pěstitelům udržovat jejich sukulenty v té nejlepší kondici. Ještě by mě zajímalo, jestli takové aplikace mají i nějaké další funkce, například poradenství ohledně péče nebo doporučení na optimální podmínky pro růst různých druhů sukulentů. Co si o tom myslíte? Máte tipy na konkrétní aplikace nebo zařízení, které by mohly pomoci v péči o tyto úžasné rostlinky?