Může robotová ruka nahradit můj ruční pěstební proces?
Zajímalo by mě, jestli je reálné, aby robotová ruka dokázala nahradit moje vlastní ruce při pěstování rostlin. V poslední době jsem hodně přemýšlel o tom, jak se technologie vyvíjí a jak se stále více používají v zahradnictví. Mám několik kaktusů a sukulentů, které miluji pěstovat, ale občas se mi zdá, že je to hrozně časově náročné. Hlavně když jde o přesazování nebo zálivku. Myslíte si, že roboty mohou splnit tyto úkoly stejně dobře jako člověk? Jaké jsou vlastně možnosti automatizace v pěstování exotických rostlin? Je to jen nějaký futuristický sen, nebo už existují funkční robotické systémy, které by mohly být užitečné pro hobby pěstitele? Rád bych slyšel názory ostatních. Je jasné, že ruční péče má své výhody – cítíte tu přírodu a máte možnost se s rostlinami víc propojit. Ale co když by robot mohl udělat práci rychleji a efektivněji? Například co se týče zálivky – existují už nějaké chytré zavlažovací systémy? Co si myslíte o tom, že bych měl zkusit zapojit nějakou technologii do své zahrady? Nebo je to spíš pro profesionální pěstitele a nadšenci si mají držet tradiční metody? Jaký máte názor na budoucnost robotiky v oblasti pěstování kaktusů a sukulentů?