Jaké sukulenty pomáhají při nachlazení?
Zdravím všechny milovníky rostlin a sukulentů! Chtěl bych se zeptat, jestli někdo z vás ví, jaké konkrétní druhy sukulentů by mohly pomoci při nachlazení nebo chřipce. Vím, že některé rostliny mají léčivé účinky, tak mě zajímá, jestli existují nějaké sukulenty, které by se daly použít na podporu imunity nebo třeba na uvolnění dýchacích cest. Slyšel jsem něco o aloe vera, ale nejsem si jistý, jestli je to opravdu to pravé pro zmírnění příznaků nachlazení. Rád bych věděl, jestli máte někdo zkušenosti s pěstováním těchto rostlin a jak je případně používat. Měníte třeba způsob jejich zalévání nebo péče, když je potřebujete na zdravotní problémy? Mě osobně zaujalo i to, že některé sukulenty mohou mít i antimikrobiální účinky. Když už pěstujeme tyto krásné rostlinky, bylo by fajn využít je i k něčemu víc než jen jako dekoraci v bytě. Pokud máte tipy na konkrétní druhy sukulentů, které pomáhají při nachlazení nebo i další rady ohledně jejich použití v domácí medicíně, budu moc rád za každou radu. Děkuji!