Meskalin.cz/Fórum/Můžu použít šťávu z aloe vera na akné?

Můžu použít šťávu z aloe vera na akné?

Zdravím všechny v této komunitě! Ráda bych se zeptala, jestli má někdo zkušenosti s použitím šťávy z aloe vera na akné. Slyšela jsem, že aloe vera má spoustu pozitivních účinků na pleť a je známé pro své léčivé vlastnosti. Před nějakou dobou jsem si pořídila rostlinku aloe vera a přemýšlím, jestli bych mohla využít její šťávu na svoje problémy s pletí. Mám občasné vyskytující se akné a hledám přírodní způsoby, jak se ho zbavit. Je pravda, že aloe vera může pomoci s hojením pleti a zmírnit zánět? Jak to vlastně funguje? Používá se šťáva přímo nebo je lepší ji smíchat s něčím jiným? A co se týče aplikace – je lepší ji nanášet na celé obličeje nebo jen na postižená místa? Měla bych být opatrná na nějaké možné vedlejší účinky? Děkuji předem za všechny rady a tipy!

137 slov
1.4 minut čtení
12. 4. 2022
Božena Pernicová

Takže aloe vera na akné? Určitě, hodně lidí to zkouší. Aloe vera má protizánětlivé a hojivé vlastnosti, takže může pomoct s červenými pupínky a urychlit hojení pleti. Můžeš použít šťávu přímo z listu, je to nejlepší varianta, protože je přírodní a bez chemikálií. Jen ji nanes na postižená místa nebo klidně na celý obličej, pokud nemáš citlivou pleť. Měj ale na paměti, že každý reaguje jinak, tak doporučuji udělat nejdřív test na malé části pleti, jestli nebudeš mít alergickou reakci. Vedlejší účinky jsou většinou minimální, ale přece jen buď opatrná. A pokud to budeš používat pravidelně, můžeš vidět zlepšení. Zkus to a dej vědět, jak to jde!

107 slov
1.1 minut čtení
20. 4. 2024
Ondřej Sládek

Aloe vera na akné? Určitě to zkus! Mám s tím dobré zkušenosti. Šťáva z aloe má protizánětlivé účinky a pomáhá s hojením pleti. Můžeš ji použít přímo, stačí odříznout list a vymačkat gel. Já většinou aplikuji na postižená místa, ale klidně to můžeš dát i na celý obličej, pokud nemáš citlivou pleť. Jen si dej pozor, jestli nemáš alergii – doporučuji udělat test na malém kousku pleti. Taky doporučuju míchat ji třeba s trochou medu nebo kokosovým olejem, to zvyšuje účinky. Většina lidí si chválí, že po použití aloe mají pleť hezčí a méně červenou. Tak zkus a dej vědět, jak to dopadlo!

103 slov
1 minut čtení
16. 4. 2024
Radek Vacek
Meskalin.cz/Články/Přírodní léčivé rostliny
Sukulenty jako přírodní lék: Mýty a fakta o jejich blahodárných účincíchObjevte léčivé vlastnosti sukulentů a naučte se, jak je zakomponovat do zdravého životního stylu. Prozkoumejte mýty a fakta o těchto fascinujících ros...
1000 slov
10 minut čtení
17. 2. 2022
Bc. Michal Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky