Mám mix kaktusů a sukulentů, jak to všechno sladit?
Nedávno jsem se rozhodl, že si vytvořím domácí mini zahrádku s různými kaktusy a sukulenty, ale teď si nejsem úplně jistý, jak je všechny správně sladit dohromady. Zjistil jsem, že každý druh má trochu jiné požadavky na světlo, vodu a substrát, a tak mě napadlo, jestli byste mi mohli poradit, jak to zvládnout. Když už mám těch pár rostlinek, tak bych chtěl, aby vypadaly co nejlépe pohromadě a netrpěly nějakými problémy. Jaké jsou nejlepší tipy na zajištění optimálních podmínek pro jejich růst? Jaká kombinace substrátu by mohla fungovat pro všechny kaktusy i sukulenty? A co se týče zavlažování, mám to dělat podle jednotlivých druhů nebo je možné najít nějaký obecný způsob, jak je zásobovat vodou? Mám na mysli nejen pravidelnost zalévání, ale i množství vody. Taky by mě zajímalo, jak zařídit, aby měly všechny rostliny dostatek slunečního světla – je lepší je mít na okně nebo na stole s umělým osvětlením? A co třeba hnojivo? Je potřeba pro každou rostlinu něco jiného nebo se dají použít univerzální hnojiva? Omlouvám se za spoustu otázek najednou, ale jsem nováček v pěstování a opravdu bych rád zjistil, jak to všechno co nejlépe sladit. Jaké máte zkušenosti a rady pro pěstování různých kaktusů a sukulentů spolu? Děkuji moc!