Jaké kaktusy nejlépe snášejí slunce?
V poslední době se mi dostalo do uší, že někteří kaktusy jsou jako stvořené pro slunečné terasy a zahrady, ale jak to vlastně je? Rád bych věděl, které druhy kaktusů jsou nejvíc odolné vůči přímému slunečnímu záření. Mám na mysli nejen ty, které přežijí, ale také ty, co budou pěkně prosperovat a možná dokonce kvést pod ostrými paprsky slunce. Je jasné, že kaktusy jsou obecně známé svou schopností adaptace na suché a horké podmínky, ale existují nějaké konkrétní druhy, které byste doporučili pro plné slunce? Třeba něco z rodu Echinopsis nebo Cactaceae? Jaké máte zkušenosti s pěstováním kaktusů na přímém slunci? Funguje to lépe venku na zahradě nebo v květináči na balkóně? Zajímalo by mě také, jestli se některé druhy lépe snášejí s vysokou intenzitou světla než jiné a co vlastně udělat, když bych chtěl takový kaktus umístit na místo, kde je sluneční svit téměř po celý den. Vím, že je důležitá i správná zálivka a substrát, ale chci se zaměřit hlavně na to, jak vybrat správný kaktus pro slunce. Takže pokud máte nějaké tipy nebo doporučení ohledně konkrétních druhů kaktusů, budu moc rád. Každý postřeh se počítá!