Meskalin.cz/Fórum/Jaké rostliny pěstovat v zimě na zahradě?

Jaké rostliny pěstovat v zimě na zahradě?

Zajímalo by mě, jaké rostliny mohu pěstovat v zimě, abych měl na zahradě něco hezkého na pohled. Zima je sice chladná a často je zahrada taková prázdná, ale chtěl bych ji nějak oživit. Myslím, že by bylo fajn mít nějaké krásné rostliny, které přežijí mráz a zároveň dodají zahradě hezkou atmosféru i v těch chladných měsících. Co třeba nějaké stálezelené rostliny nebo kaktusy? Slyšel jsem, že některé sukulenty jsou také docela odolné vůči zimnímu počasí. Mám rád barevné květiny, ale nevím, jestli se dají pěstovat v zimě, nebo jestli spíš zvolit něco jako okrasné keře? Jaké konkrétní rostliny byste doporučili pro zimní období? Je tu někdo, kdo má zkušenosti s pěstováním rostlin v zimě a může mi poradit? Jak to vlastně s těmi rostlinami v zimě funguje? Rád bych měl na zahradě trochu barev a života i v chladném období, takže budu vděčný za jakékoliv tipy a rady.

148 slov
1.5 minut čtení
5. 3. 2023
Olga Dvořáčková

Zimní zahrada může být fakt pěkná, i když je venku chladno. Zkus třeba pěstovat stálezelený keřík jako je mahonie nebo brslen, který má hezké barvy i v zimě. Pokud se ti líbí sukulenty, tak některé jako například rozchodníky to zvládnou, ale bacha na mráz! Také se dají pěstovat zimní květiny, třeba bílé nebo fialové krokusy - ty kvetou brzy na jaře a jsou fajn. Ještě bych doporučil zimostráz, ten je krásný po celý rok a dá se tvarovat. No a pokud chceš něco barevného, tak zkus i okrasné trávy, ty mají zajímavé klasíky a v zimě vypadají skvěle. Celkově platí, že kombinace různých rostlin ti dodá tu správnou atmosféru i v zimě.

112 slov
1.1 minut čtení
25. 6. 2023
Vladimíra Doleželová

Zimní zahrada může být super! Zkus nějaké stálezelené rostliny jako jsou buxus, jalovec nebo tis. Ty dodají zahradě hezkou barvu i když sněží. Taky bys mohl zkusit ozdobné traviny, vypadají pěkně i v zimě a jsou dost odolné. Co se týče kaktusů nebo sukulentů, pokud máš nějaký skleník nebo je můžeš mít doma, tak proč ne. Na ven se ale moc nehodí, mráz jim nedělá dobře. Můžeš zkusit i zimní květiny, jako jsou některé druhy krokusů nebo sněženek, co vykukují už na konci zimy. A nezapomeň na zimní okrasné keře jako třeba červený svída – má krásné větve! Takže kombinuj stálezelené s těmi kvetoucími a uděláš si hezkou zimní náladu.

110 slov
1.1 minut čtení
4. 6. 2024
Radek Vacek
Meskalin.cz/Články/Rostlinné kompozice
Sezónní změny: Jak udržet vaši zahradu svěží po celý rokObjevte tipy a triky, jak přizpůsobit rostlinné kompozice změnám ročních období pro konstantní estetiku vaší zahrady. Udržujte ji svěží a lákavou po c...
1000 slov
10 minut čtení
25. 7. 2022
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky