Meskalin.cz/Fórum/Jak dlouho trvá, než vyklíčí semena Ariocarpusu?

Jak dlouho trvá, než vyklíčí semena Ariocarpusu?

Mám doma semena Ariocarpusu a hrozně se těším, až je zase začnu pěstovat, ale chci se zeptat, jak dlouho trvá, než vlastně vyklíčí? Slyšel jsem, že to může trvat různě dlouho, ale konkrétně nevím, co mám čekat. Před pár lety jsem zkoušel pěstovat jiné kaktusy a tam to vyšlo rychleji, tak mě zajímá, jestli je to u Ariocarpusu stejné nebo jestli to může trvat i několik měsíců. Také by mě zajímalo, jestli je potřeba nějak speciální péče během klíčení nebo jestli to můžu nechat na přirozeném světle na okně. Myslíte, že je dobré semena před výsevem namočit nebo s nimi manipulovat nějak jinak? Už mám připravený substrát a všechno ostatní potřebné vybavení, jen čekám na to správné načasování a chci mít alespoň nějakou představu o tom, co mě čeká. Budu moc rád za vaše zkušenosti a rady ohledně klíčení Ariocarpusu. Děkuju moc!

142 slov
1.4 minut čtení
17. 6. 2024
Vlastimil Netolický

Takže, co se týče klíčení Ariocarpusu, může to trvat od dvou týdnů až po několik měsíců. Záleží na druhu a podmínkách, jaký jim dáš. Obecně platí, že potřebují teplo a světlo, takže ideálně je dej na okno, kde je dost sluníčka. Někteří lidé doporučujou semena před výsevem namočit na pár hodin, ale není to nutnost. Co se substrátu týče, měl by být propustný, třeba směs písku a zeminy. Během klíčení je dobrý udržovat vlhkost, ale zase ne přemokřit, jinak to shnije. Takže radši pravidelně kontroluj a lehce zavlažuj. Hlavně buď trpělivý, může to trvat déle než u jiných kaktusů!

99 slov
1 minut čtení
11. 1. 2025
Jaroslav Moravec

Klíčení Ariocarpusu může trvat fakt dlouho, klidně i 2–6 měsíců. Záleží na podmínkách a druhu semínek. Většinou je dobrý mít substrát mírně vlhký, ale ne přemokřený. Ideální je umístit to na světlé místo, ale ne na přímém slunci. Před výsevem není nutný namáčet, ale pokud chceš, tak to může pomoct. Měj na paměti, že ke klíčení potřebujou teplo, tak se ujisti, že je to v nějakým teplejším prostředí. Doporučuje se taky občas větrat, aby tam nebyla plíseň. Takže pokud máš všechno připravený, stačí to zasadit a čekat. Držím palce!

89 slov
0.9 minut čtení
24. 9. 2024
Adéla Vacková
Meskalin.cz/Články/Nejvzácnější kaktusy
Péče o vzácný kaktus Ariocarpus: Od klíčení po dospělostPodrobný průvodce péčí o vzácný kaktus Ariocarpus, od semene po dospělou rostlinu. Tipy a triky pro úspěšnou kultivaci.
1000 slov
10 minut čtení
18. 7. 2023
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky