Jaký způsob pěstování kaktusů je pro ně nejlepší?
Mám takový dotaz ohledně pěstování kaktusů, protože se v poslední době hodně snažím rozšířit svou sbírku a chci, aby mi všechny rostlinky prospívaly co nejlépe. Narazil jsem na různé metody pěstování, ať už jde o tradiční zasazení do květináče s klasickou zeminou nebo o hydroponické pěstování. Zajímalo by mě, který způsob je vlastně lepší pro kaktusy. Myslím, že to může být docela důležité, protože každý kaktus má svoje specifické potřeby, a tak se ptám, jestli třeba existují nějaké osvědčené techniky nebo rady od zkušenějších pěstitelů. Například, je lepší používat speciální substrát určený přímo pro sukulenty, nebo si mohu vystačit s obyčejnou hlínou? A co se týče zálivky - slyšel jsem, že kaktusy potřebují opravdu málo vody, ale jak poznám, kdy je ten správný čas na zalití? Dále mě zajímá světlo - jaký typ osvětlení je pro ně ideální? Mám je mít na slunném místě, nebo je lepší stín? Rád bych se také dozvěděl něco o teplotních podmínkách, ve kterých se cítí nejlépe. Zkusil jsem pěstovat pár druhů a některé mi docela rychle uhynuly, takže se snažím přijít na to, v čem dělám chybu. Takhle bych mohl mluvit ještě dlouho, ale prostě hledám nejlepší způsob, jak své kaktusy udržet zdravé a spokojené. Který způsob pěstování tedy doporučujete? Jaké máte zkušenosti?