Jak pěstovat kaktusy hydroponicky?
Kdo se zabývá pěstováním kaktusů, ví, že je to fascinující koníček. Ale co když bych chtěl zkusit něco jiného a pěstovat je hydroponicky? Jak to vlastně funguje? Mám slyšel, že hydroponie je skvělý způsob, jak získat zdravé a silné rostliny, ale co všechno to obnáší? Je potřeba nějaká speciální výživa pro kaktusy v tomto systému? Jaké jsou výhody a nevýhody hydroponického pěstování kaktusů oproti tradičnímu pěstování v půdě? Zajímalo by mě také, zda jsou nějaké specifické kaktusy, které se lépe hodí na hydroponické pěstování než jiné. A co třeba osvětlení? Musím mít nějaké speciální osvětlení pro kaktusy v hydroponii, nebo to není potřeba? Jaká zařízení bych měl pořídit, abych mohl úspěšně začít s hydroponickým pěstováním kaktusů? Jsem si vědom toho, že každý druh má své specifické požadavky, ale mohl by mi někdo poskytnout nějaký základní přehled nebo tipy pro úspěšný start? Taky by mě zajímalo, jak často bych měl kontrolovat hladinu živin a pH vody v systému. Je toho tolik, co bych se rád dozvěděl! Pokud máte zkušenosti s pěstováním kaktusů tímto způsobem nebo jste někdy o tom přemýšleli, budu vděčný za každou radu a informace.