Jak pěstovat Kaktus Gymnocalycium doma?
Zdravím všechny milovníky kaktusů! Potřeboval bych poradit ohledně pěstování kaktusu Gymnocalycium. Zaujaly mě tyhle rostliny na první pohled, ale nevím, jak na to. Jaký substrát je nejlepší pro Gymnocalycium? Mám doma nějakou směs pro sukulenty, ale nejsem si jistý, jestli je to to pravé. A jak často by se měl zalévat? Slyšel jsem, že tyhle kaktusy nemají rády přemokření, tak se snažím být opatrný, ale bojím se, že bych je mohl i podlít. Jaké jsou tedy ideální podmínky pro jejich růst? Co světlo? Mám je mít na okenním parapetu, nebo by bylo lepší najít jim nějaké místo s rozptýleným světlem? A co teplota? Někdo říká, že milují teplo, ale zase v zimě bych je rád chránil před mrazem. Jak jste na tom vy s péčí o Gymnocalycium? Všichni víme, že je to krásný kaktus s nádhernými květy, ale jak dosáhnout toho, aby nám kvetl? Je potřeba nějak speciálně hnojit během vegetačního období? Pořád se mi zdá, že dělám něco špatně, když mi nekvete tak, jak bych chtěl. A co množení? Můžu je množit ze semen nebo lépe pomocí odnoží? Pokud máte nějaké tipy a triky, budu moc vděčný za každý příspěvek. Díky moc!