Meskalin.cz/Fórum/Jaké exotické rostliny zlepšují kvalitu vzduchu v bytě?

Jaké exotické rostliny zlepšují kvalitu vzduchu v bytě?

Čau lidi, chtěl bych se zeptat, jaké exotické rostliny byste doporučili pro zlepšení kvality vzduchu v bytě. Myslím tím takové ty rostliny, co nejen dobře vypadají, ale taky dokážou filtrovat vzduch a zbavit ho nějakých škodlivin. Slyšel jsem, že některé tropické rostliny jsou v tomhle opravdu šikovné, ale nejsem si úplně jistý, které to jsou. Kaktusy a sukulenty mě zajímají, ale bojím se, že by mohly být moc suché na to, aby měly nějaký pozitivní vliv na vzduch. Mám doma malý byt s dost omezeným prostorem, takže by mě zajímalo, jestli existují i menší druhy, které by se daly snadno pěstovat na okně nebo na stole. Co třeba fíkusy nebo palmy? Mám taky rád barvy a zajímalo by mě, jestli existují nějaké exotické rostliny, které mají hezké květy a přitom také zlepšují kvalitu vzduchu. Jaké máte zkušenosti? Jak moc se o ně musíte starat? Budu rád za každou radu a tip! Díky!

152 slov
1.5 minut čtení
5. 7. 2024
Irena Šrámková

Jasně, exotické rostliny jsou super pro zlepšení vzduchu. Zkus třeba tu dracenu, ta je fakt odolná a navíc hezky roste. Pak je dobrá i monstera, má velký listy a vypadá skvěle. Fíkusy taky fungují, hlavně ten malý, co se jmenuje Ficus elastica. Na okno se hodí i nějaké menší palmy, třeba Areka, ta se dá držet v květináči na stole. Co se týče barev, tak croton má fakt hezký listy a barevný žíhání. Kaktusy a sukulenty moc vzduch nefiltrujou, spíš si drží vodu. S údržbou to není složitý, stačí je občas zalít a trošku osvětlit. Tak hodně štěstí s pěstováním!

100 slov
1 minut čtení
25. 12. 2024
Patrik Netolický

Takže, co se týče exotických rostlin, co zlepšují vzduch, doporučil bych třeba dracénu nebo zamiokulkas. Ty jsou super na údržbu a zvládnou i horší světelné podmínky. Fíkusy taky nejsou špatný, mají pěkný listy, ale chtějí víc péče a světla. Pokud máš rád barvy, zkus orchideje, ty sice potřebují víc vlhkosti, ale květy máš krásný a vzduch ti taky vyčistí. Kaktusy a sukulenty moc vzduch nečistí, spíš ho jen udržujou v suchu. No a co se týče palem, to je dobrá volba, ale chtějí víc místa a vlhka. Takže pokud máš malý byt, asi radši zůstaň u těch menších rostlin. Jo a nezapomeň je občas otřít od prachu, to pomůže víc jak si myslíš!

113 slov
1.1 minut čtení
19. 12. 2024
Jindřiška Kučerová
Meskalin.cz/Články/Rostliny pro interiér
Exotické rostliny a jejich vliv na kvalitu ovzduší v bytěObjevte, jak exotické rostliny mohou zlepšit kvalitu vzduchu ve vašem domově a jak o ně správně pečovat. V článku se dozvíte o nejlepších rostlinách a...
1000 slov
10 minut čtení
27. 5. 2024
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky