Meskalin.cz/Fórum/Kolik světla potřebují prťavé sukulenty v místnosti?

Kolik světla potřebují prťavé sukulenty v místnosti?

Zdravím všechny milovníky sukulentů, mám takový dotaz ohledně těch malých roztomilých rostlinek. Mám doma pár prťavých sukulentů a přemýšlím, jak moc světla vlastně potřebují, když je mám v místnosti. Vím, že většina sukulentů miluje sluníčko, ale jak je to s tím umělým osvětlením? Mám je na okně, ale pořád se bojím, že je jich buď moc nebo málo. Jaké by mělo být ideální osvětlení pro tyhle malé zelené kamarády? Myslíte si, že by se měly otáčet, aby dostávaly světlo ze všech stran? A co když nemám okno, kde svítí přímo slunce? Chci, aby byly zdravé a krásné, tak co byste doporučili? Jaký je váš názor na to, jak moc by měly být vystaveny světlu během dne? Děkuju za jakoukoli radu!

120 slov
1.2 minut čtení
11. 12. 2021
Aleš Machač

Takže, co se týče sukulentů, většina z nich má ráda hodně světla. Ideálně bys je měl mít na slunném okně, kde dostávají přímé sluneční světlo aspoň 6 hodin denně. Když to není možný, umělý zdroj světla může taky fungovat, ale musíš vybrat správné lampy – takový ty LEDky speciálně pro rostliny jsou nejlepší. Co se týče otáčení, jo, je dobrý je občas otočit, aby rostly rovnoměrně. Když nemáš okno, kde svítí slunce, tak bych doporučil tu umělou lampu nastavit tak, aby byla co nejblíž rostlinám a měli aspoň 12-14 hodin světla denně. Hlavně pozor na to, abys je nepřesvítil – to může být taky problém. Drž se toho a měly by být v pohodě.

114 slov
1.1 minut čtení
7. 11. 2024
Jarmila Kočová

Sukulenty obecně potřebují dostatek světla, ideálně tak 6-8 hodin denně. Když je máš na okně, tak je to super, ale pokud tam není přímý sluneční svit, tak to může být problém. Vnitřní osvětlení může fungovat, ale musíš vybrat ty správné žárovky – LEDky s plným spektrem jsou nejlepší. A pokud nemáš okno na slunce, můžeš zkusit i umělé osvětlení, co simuluje slunce. Určitě je dobrý je občas otočit, aby se neskláněly jen jednou stranou. Když to uděláš, měly by vyrůst rovnoměrně. Hlavně ale dávej pozor na to, abys je nepřeléval a měl správnou půdu – to je pro ně klíčové. Tak hodně štěstí s tvými prťavci!

106 slov
1.1 minut čtení
26. 11. 2023
Natálie Pražáková
Meskalin.cz/Články/Umístění rostlin
Jak využít přirozené osvětlení pro sukulenty ve vašem domověObjevte tajemství, jak správně využít sluneční světlo pro optimální růst sukulentů a jak je umístit, aby prosperovaly v domácím prostředí.
1000 slov
10 minut čtení
29. 1. 2021
Ing. Jana Květinová, Ph.D.
Přečíst článek
Podobné otázky