Co dělat, když listy orchidejí začnou žloutnout?
Nedávno jsem si všiml, že moje orchideje mají nějaký problém. Všiml jsem si, že listy začaly žloutnout, což mě dost znepokojuje. Mám je už nějakou dobu a nikdy se mi to ještě nestalo. Zajímalo by mě, co by mohlo způsobovat tohle žloutnutí? Nejspíš to může být známka nějaké nemoci nebo špatné péče, ale nejsem si jistý. Zkoušel jsem je přesadit do nového substrátu a dávat jim víc světla, ale změna zatím nepřišla. Mám strach, že je to vážné a že bych mohl přijít o svoje krásné květiny. Mohli byste mi prosím poradit, co všechno by mohlo způsobovat žloutnutí listů u orchidejí? Jaké jsou příznaky, podle kterých bych mohl rozpoznat, jestli je to něco vážného? A co bych měl udělat pro to, abych jim pomohl? Zajímá mě jak správná zálivka, tak i hnojení či umístění na světle. Je možné, že se jim dělá špatně i z přílišného sluníčka? Jak moc by měly být zalévány? Jak často je potřeba hnojit? Vím, že každá rostlina je jiná a potřebuje jinou péči, ale rád bych se dozvěděl co nejvíce informací. Budu velmi vděčný za jakékoliv rady a tipy od vás, kdo máte více zkušeností s péčí o orchideje. Děkuji moc za pomoc!