Jaké živiny obsahují kaktusy a proč bych je měl jíst?
Zajímá mě, jaké konkrétní živiny se skrývají v kaktusech a proč byste je vůbec měli zařadit do svého jídelníčku. Vím, že některé druhy kaktusů, jako jsou například nopales, se jedí v Mexiku a prý jsou zdravé, ale co přesně nám dávají? Hledám informace o tom, jaké vitaminy a minerály obsahují a jaký mají vliv na naše zdraví. Například, pomáhají s trávením nebo mají nějaké antioxidační účinky? Nebo jestli třeba obsahují nějaké prospěšné látky pro imunitu? A co vláknina? Určitě je důležité vědět, jestli to je spíš jen zajímavost nebo skutečně přínosná součást stravy. Také by mě zajímalo, jak se dají kaktusy připravovat, aby si člověk užil jejich chuť a zároveň získal co nejvíce z jejich nutriční hodnoty. Je potřeba je nějak speciálně upravit, nebo se dají jíst syrové? Můžete mi prosím přiblížit i další způsoby, jak je využít v kuchyni? Díky moc za rady!