Můžu využít exotické byliny v kuchyni?
Zajímá mě, jestli se dají používat exotické byliny při vaření nebo pečení. Slyšel jsem o různých bylinách jako je například lemongrass, koriandr nebo třeba galangal, ale nevím, jak přesně je zařadit do jídelníčku. Mám pocit, že by to mohlo jídlo obohatit, ale bojím se, že nebudu vědět, jak je správně kombinovat s běžnými ingrediencemi. Je lepší tyto byliny použít čerstvé nebo sušené? A co koření z kaktusů? Dají se nějak využít v kuchyni? Rád bych experimentoval s novými chutěmi a vůněmi, ale mám obavy z toho, že bych mohl něco zkazit. Jaké jsou vaše zkušenosti s vařením a pečením s exotickými bylinami? Jaké kombinace jsou nejlepší a co byste doporučili začátečníkům jako jsem já? Mohou být tyto byliny zdravé nebo mají nějaké speciální účinky na tělo? Přemýšlím také, jestli je možné pěstovat některé z těchto bylin doma, aby byly vždy po ruce. Máte nějaké tipy nebo rady pro začátečníky v této oblasti?