Nejlepší místo pro sukulenty v bytě?
Zdravím všechny milovníky rostlin! Ráda bych se s vámi podělila o jednu otázku, která mi leží na srdci. Mám doma několik sukulentů a kaktusů, které jsem si nedávno pořídila, ale teď nevím, kde je vlastně umístit, aby se jim dařilo co nejlépe. Slyšela jsem, že sukulenty potřebují hodně světla, ale zároveň jsem také četla, že příliš přímého slunce může být pro některé druhy škodlivé. Jak to teda s tím světlem je? Je lepší umístit je na parapet okna, nebo spíš někam dál, kde svítí rozptýlené světlo? Co třeba kouty bytu, kde je méně světla? Mohou tam sukulenty přežít? A co teplota - můžu je mít v chladnějších místnostech nebo potřebují teplo? A co vlhkost vzduchu, jak moc to ovlivňuje jejich růst? Taky by mě zajímalo, jestli jsou nějaké konkrétní kombinace rostlin, které by se k sobě hodily na jednom místě. Vím, že některé sukulenty se mohou navzájem podporovat, tak bych ráda slyšela vaše zkušenosti. Prostě hledám to nejlepší místo pro svoje sukulenty v bytě a budu vděčná za každou radu či tip. Díky moc!