Jak pěstovat sukulenty v hydroponii bez půdy?
Zajímá mě, jak na to, když bych chtěl pěstovat sukulenty v hydroponii, ale nemám žádnou půdu. Slyšel jsem, že je to možné, ale nikdy jsem to nedělal. Jaké jsou nejlepší metody pro pěstování těchto rostlin bez tradičního substrátu? Mám nějaké konkrétní sukulenty na mysli, třeba echinopsis nebo agave, a chtěl bych vědět, co všechno budu potřebovat. Jaké materiály jsou nejvhodnější pro hydroponické pěstování? Mám se starat o vodu nebo živiny jinak než u klasického pěstování v květináčích? A jak často bych měl měnit vodu nebo přidávat hnojiva? A co světlo, je potřeba více umělého osvětlení nebo stačí slunce? Napadá mě také, jestli existují nějaké speciální triky pro udržení těchto rostlin zdravých a aby se mi dobře dařilo i bez půdy. A co kořeny, budou se vyvíjet jinak a jaké jsou rizika spojená s hydroponií? Zajímalo by mě také, jestli je těžké začít s tímto způsobem pěstování nebo je to spíš pro pokročilé zahradníky. Každopádně bych rád slyšel zkušenosti a tipy od někoho, kdo už něco takového zkoušel. Jaké jsou vaše doporučení a rady pro úspěšné pěstování sukulentů v hydroponii?