Meskalin.cz/Fórum/Mohu použít obyčejnou vodu pro hydroponii sukulentů?

Mohu použít obyčejnou vodu pro hydroponii sukulentů?

Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Mám dotaz ohledně hydroponie, což je metoda pěstování rostlin bez půdy. Zajímalo by mě, jestli je možné používat obyčejnou vodu z kohoutku pro hydroponii sukulentů. Slyšel jsem, že sukulenty potřebují specifické podmínky a že voda může mít různou kvalitu. Co když je voda chlorovaná nebo má v sobě nějaké minerály? Může to nějak ovlivnit růst rostlin? Přemýšlím, jestli by nebylo lepší použít destilovanou vodu nebo nějakou speciální směs. Jaké máte zkušenosti s tímto způsobem pěstování? Myslíte, že se sukulenty budou dobře cítit v obyčejné vodě, nebo bych měl přehodnotit svou strategii? Rád bych slyšel vaše názory a tipy. Díky moc!

106 slov
1.1 minut čtení
16. 1. 2022
Libor Kříž

Tak hele, obyčejná voda z kohoutku pro sukulenty v hydroponii, to je fakt na zvážení. Voda z kohoutku často obsahuje chlor a různé minerály, což pro sukulenty nemusí být ideální. Chlor může poškodit kořeny a minerály jako vápník nebo hořčík mohou narušit rovnováhu. Takže pokud máš možnost, destilovaná voda nebo dešťovka by byly lepší volby. Ale jsou lidi, co používají kohoutkovou vodu a nějaký čas jim to funguje, tak já bych to neviděl černě bílou. Zkus to a uvidíš. Můžeš taky zkusit nechat vodu stát pár hodin, aby se chlor vyvětral, třeba to pomůže. Ale jo, chce to hlídat, jestli se rostlinám daří.

103 slov
1 minut čtení
18. 1. 2025
Nikola Píchová

Obyčejná voda z kohoutku by se teoreticky mohla používat, ale je to dost riskantní. Většinou obsahuje chlor a další chemikálie, co můžou sukulenty poškodit nebo zpomalit jejich růst. Pokud je voda tvrdá a má hodně minerálů, tak to může taky negativně ovlivnit. Sukulenty jsou docela odolné, ale pro hydroponii by byla lepší destilovaná voda nebo alespoň dešťová. Na trhu jsou i speciální směsi pro hydroponii, co už mají všechno potřebný. Takže jestli chceš, aby tvé rostliny prospívaly, možná by bylo lepší investovat do trochu kvalitnější vody.

86 slov
0.9 minut čtení
8. 6. 2024
Štěpán Macháč
Meskalin.cz/Články/Trendy v pěstování
Hydroponie pro sukulenty: Jak na to?Objevte tajemství hydroponického pěstování sukulentů, nejnovější metody a tipy pro zdravé rostliny bez klasických substrátů.
1000 slov
10 minut čtení
19. 12. 2021
Bc. Martina Zelenková
Přečíst článek
Podobné otázky