Jak správně pěstovat kaktus Lophophora doma?
Zajímalo by mě, jaké jsou nejlepší postupy pro pěstování kaktusu Lophophora v domácím prostředí. Mám pocit, že potřebuje nějaké specifické podmínky, ale nejsem si jistý, co všechno to obnáší. Jaký typ substrátu je ideální? Mám použít nějakou speciální směs pro kaktusy nebo mohu použít běžnou zeminu? A co se týká zalévání, jak často bych měl kaktus zavlažovat? Slyšel jsem, že by se to mělo dělat opatrně, aby nedošlo k přelití. Jaké jsou signály, že kaktus dostává příliš vody nebo naopak málo? A co teplota a světlo? Jak moc slunce je pro něj dobré? Je potřeba ho chránit před přímým slunečním zářením nebo mu naopak vyhovuje plné osvětlení? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní hnojiva, která bych mohl použít, a kdy je nejlepší období pro hnojení. Co ostatní pěstitelé doporučují, když jde o rozmnožování tohoto druhu kaktusu? Jaké metody jsou nejefektivnější? Všechno kolem Lophophory mě fascinuje a chtěl bych se ujistit, že ji pěstují správně. Kdyby měl někdo tipy nebo vlastní zkušenosti, budu moc vděčný za každou radu!