Kdy je nejlepší čas hnojit kaktusy?
Přemýšlím, kdy vlastně začít s hnojením svých kaktusů. Vím, že tyhle rostlinky jsou dost specifické a potřebují trochu jinou péči než ostatní květiny. Zatímco některé rostliny potřebují pravidelné hnojení po celý rok, já mám pocit, že u kaktusů to asi nebude tak jednoduché. V jakých obdobích je pro ně hnojení nejvhodnější? Mám obavy, že když to udělám špatně, mohlo by se jim to vymstít. Zajímalo by mě, jestli je lepší hnojit na jaře, když začnou růst, nebo spíš v létě, když jsou v plném rozkvětu? A co podzim a zima? Je vůbec nutné hnojit v těchto obdobích, nebo bych měl nechat kaktusy odpočívat? Jaký typ hnojiva byste doporučili? Mám používat něco speciálního určeného přímo pro sukulenty a kaktusy, nebo stačí běžné univerzální hnojivo? Hlavně bych chtěl vědět, jaké množství by bylo ideální, abych je nepřehnojil, protože slyšel jsem, že to může způsobit velké problémy. Rád bych se vyhnul všem těm nepříjemnostem a chtěl bych mít zdravé a krásné kaktusy. Děkuji za jakékoliv rady a zkušenosti!