Meskalin.cz/Fórum/Jak často bych měl hnojit své kaktusy během léta?

Jak často bych měl hnojit své kaktusy během léta?

Nedávno jsem začal s pěstováním kaktusů a už jsem se do nich opravdu zamiloval. Mám několik různých druhů, některé menší, jiné větší, a chci se o ně správně starat, abych je udržel zdravé a silné. Teď, když se blíží léto, uvažuju o tom, jak správně hnojit. Kolikrát bych měl hnojit své kaktusy během letních měsíců? Slyšel jsem, že v létě by měly mít kaktusy více živin, ale nikde jsem nenašel přesnou frekvenci. Je to jednou za dva týdny, nebo spíš jednou za měsíc? A co se týče druhu hnojiva – mám použít něco speciálního pro kaktusy, nebo je v pořádku použít běžné hnojivo pro sukulenty? Zajímalo by mě taky, jestli existují nějaké signály, podle kterých bych mohl poznat, že moje rostliny potřebují více živin nebo naopak, že jsem to s hnojením přehnal. Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak správně hnojit a co všechno to obnáší. Děkuji za jakékoliv rady a tipy!

153 slov
1.5 minut čtení
12. 7. 2024
Kateřina Holušová

Hnojení kaktusů je fajn, zvlášť v létě, kdy rostou. Obecně se doporučuje hnojit jednou za měsíc, ale pokud máš hodně sluníčka a jsou v dobrym stavu, tak klidně i každé dva týdny. Důležitý je typ hnojiva – ideální je použít speciální hnojivo pro kaktusy nebo sukulenty. To má správný poměr živin.

Pozoruj svoje kaktusy. Když mají svěží barvu a rostou, tak je všechno ok. Ale pokud začnou žloutnout nebo se deformují, může to znamenat, že dostávají moc hnojiva. Takže radši míň než víc. A ještě jedna věc – po hnojení je dobré je pořádně zalít, aby se živiny lépe vsákly do půdy.

102 slov
1 minut čtení
12. 1. 2025
Alois Jaroš

Hnojení kaktusů v létě je docela důležitý proces, protože během vegetačního období rostliny potřebují víc živin. Obecně se doporučuje hnojit kaktusy jednou za měsíc, ale pokud máš pocit, že rostou hodně, klidně můžeš zkusit i každé dva týdny. Vždycky je lepší použít hnojivo určené přímo pro kaktusy nebo sukulenty, protože mají specifické potřeby. Takže normální hnojivo pro běžné rostliny by nemuselo být ideální. Pozoruj svoje kaktusy – pokud začnou žloutnout nebo se deformují, může to být známka přehnojení. Naopak, pokud nechtějí růst nebo mají bledé barvy, možná potřebují víc živin. Takže sleduj, jak reagují a podle toho upravuj hnojení. Držím palce s pěstováním!

103 slov
1 minut čtení
10. 1. 2025
Josef Šimůnek
Meskalin.cz/Články/Hnojení kaktusů
Kdy a jak často hnojit kaktusy pro nejlepší růst?Důležité tipy a rady na to, jak správně hnojit kaktusy, aby byly zdravé a vitální.
1000 slov
10 minut čtení
15. 2. 2024
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky