Jak se zbavit mšic na kaktusu bez chemie?
Mám velký problém se svým kaktusem, který se zdá být napadený mšicemi. Nikdy jsem si nemyslel, že by se to mohlo stát právě mému miláčkovi, ale teď vidím, jak se na něm ty malé potvůrky množí a já nevím, co s tím dělat. Hledám nějaké přírodní metody, jak se zbavit mšic, protože nechci používat žádné chemické postřiky, které by mohly poškodit moji rostlinu nebo okolní přírodu. Slyšel jsem o různých domácích receptech a způsobech, jako je použití mýdlového roztoku nebo česneku. Ale nevím, jestli to opravdu funguje a v jakých poměrech bych to měl připravit. Můžete mi doporučit nějaké osvědčené metody? Jaké jsou nejlepší přírodní způsoby na odstranění mšic z kaktusů? A co třeba prevenci? Jak můžu zabránit tomu, aby se mšice v budoucnu vrátily? Mám také pocit, že jsem někde četl o tom, že některé rostliny odpuzují mšice – je to pravda? Jaké rostliny bych měl pěstovat vedle svých kaktusů? Když už jsem u toho, co si myslíte o používání hmyzožravých rostlin jako pomocníků v boji proti mšicím? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale opravdu bych rád našel efektivní a šetrné řešení pro svého kaktusa. Předem moc díky za jakékoli rady!