Můžu použít ocet na plísně na sukulentech?
Narazil jsem na problém s plísněmi na svých sukulentech a přemýšlím o různých metodách, jak se jich zbavit. Slyšel jsem, že ocet by mohl být dobrým řešením pro likvidaci plísní, ale nejsem si jistý, jestli to je bezpečné pro moje rostliny. Mám pár krásných kaktusů a sukulentů, které se mi daří pěstovat, ale teď se obávám, že by mohly být ohroženy. Zjistil jsem, že ocet má antibakteriální a antifungální vlastnosti a možná by mohl pomoci při potírání plísní. Ale co když je příliš silný nebo kyselý pro mé rostliny? Mohlo by to poškodit jejich kořeny nebo listy? A jak bych měl ocet aplikovat? Mělo by se to ředění s vodou nebo použít v čisté formě? A co účinky na půdu? Mám strach, že bych mohl udělat více škody než užitku. Zajímalo by mě, zda někdo z vás má zkušenosti s použitím octa na sukulentech nebo kaktusech a jaké výsledky jste měli. Rád bych věděl, jestli je lepší vyzkoušet nějaké jiné přírodní metody nebo chemické prostředky. Jaké máte tipy pro ochranu sukulentů před plísněmi? Díky za pomoc!