Meskalin.cz/Fórum/Jaké přírodní pesticidy mohu použít na sukulenty?

Jaké přírodní pesticidy mohu použít na sukulenty?

Mám doma pár krásných sukulentů, ale v poslední době jsem si všiml, že na některých z nich se objevily nehezké skvrny a dokonce i malí škůdci. Nechci používat chemické pesticidy, protože jsem slyšel, že to může sukulenty poškodit. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké přírodní alternativy, které by mi mohly pomoci zbavit se těchto problémů. Slyšel jsem o různých možnostech jako jsou neemový olej nebo mýdlo na nádobí, ale nejsem si jistý, jak je správně použít. Jaké přírodní pesticidy doporučujete na ochranu sukulentů? Jaké máte zkušenosti s těmito metodami? A jak často bych měl aplikovat tyto přírodní přípravky? Kde se vlastně dají sehnat? Díky za rady!

106 slov
1.1 minut čtení
4. 1. 2025
Radka Zemanová

Jedna z nejlepších přírodních metod na škůdce na sukulentech je neemový olej. Můžeš ho smíchat s vodou v poměru 1:10 a nastříkat na rostliny, funguje to na mšice a jiné brouky. Mýdlo na nádobí taky pomáhá, stačí obyčejné mýdlo, rozřeď to s vodou (tak 1-2 lžíce na litr) a nastříkej na listy. Aplikuj to asi jednou za týden, dokud se nezbavíš škůdců. Zkus si to objednat online nebo koupit v zahradnictví. Je dobré to vyzkoušet venku nejdřív, abys viděl, jak rostlina reaguje. Jinak i alkohol může pomoct na parazity, stačí namočit vatový tampon a otřít listy. Tak hodně štěstí!

99 slov
1 minut čtení
11. 12. 2024
Bedřich Vrba

Jasně, přírodní pesticidy na sukulenty jsou super volba. Neemový olej je opravdu jeden z nejlepších, funguje proti spoustě škůdců jako jsou mšice nebo svilušky. Stačí ho naředit s vodou a postříkat rostliny, ideálně jednou za týden. Mýdlo na nádobí taky pomáhá, jen dej pozor, aby bylo bez parfémů a chemikálií. Stačí smíchat pár kapek s vodou a taky stříkat. Pokud máš svilušky, tak se doporučuje i postřik s alkoholem – 70% isopropyl nebo tak něco, ale opatrně, ať nepoškodíš listy. Přírodní metody jsou šetrný a většinou je seženeš v drogerii nebo na netu. Ať to jde! Vydrž to a kontroluj pravidelně.

101 slov
1 minut čtení
9. 9. 2024
Renata Daňková
Meskalin.cz/Články/Přírodní pesticidy
Proč je důležité používat přírodní pesticidy v kultivaci sukulentů?Objevte výhody přírodních pesticidů při pěstování sukulentů. Jak mohou přírodní řešení ochránit vaše rostliny a zdraví?
1000 slov
10 minut čtení
21. 11. 2023
RNDr. Helena Tichá, CSc.
Přečíst článek
Podobné otázky