Proč je lepší používat přírodní pesticidy než chemické?
V poslední době se stále více mluví o tom, jak škodlivé mohou být chemické pesticidy pro naše rostliny, zdraví a životní prostředí. Zajímalo by mě, proč je vlastně lepší používat přírodní alternativy místo těchto chemických látek? Vím, že přírodní pesticidy jsou šetrnější, ale jak přesně to funguje? Jaké mají výhody oproti těm chemickým, kromě toho, že nejsou tak toxické? Mám pocit, že se víc zaměřují na ochranu rostlin i organismů v okolí. Ale co to znamená pro účinnost? Ochrání mě přírodní pesticidy stejně dobře před škůdci, nebo je třeba se obávat, že nebudou tak silné? A co třeba náklady? Je použití přírodních pesticidů dražší nebo levnější než jejich chemické varianty? Jaký máte názor na ekologické pěstování a vliv těchto pesticidů na kvalitu úrody? Myslím si, že je důležité znát nejen výhody, ale i nevýhody každého přístupu. Rád bych slyšel názory zkušenějších zahrádkářů a pěstitelů, kteří už mají s touto problematikou zkušenosti. Jaké konkrétní přírodní pesticidy byste doporučili a jaké metody pěstování používáte? Děkuji za všechny rady a tipy!