Můžu použít běžnou zeminu pro sukulenty?
Zdravím všechny milovníky sukulentů a kaktusů! Mám takový dotaz ohledně pěstování těchto úžasných rostlin. Jsem relativně nováček v této oblasti a chci se ujistit, že dělám všechno správně. Vím, že sukulenty potřebují specifické podmínky, co se týče půdy, ale teď mě napadlo, jestli by bylo možné použít běžnou zahradnickou zeminu pro sukulenty? Přemýšlím o tom, protože mám doma několik pytlíků klasické zeminy, kterou jsem koupila na jaře, a chtěla bych ji zkusit využít. Ale nejsem si jistá, jestli by to bylo pro tyto rostliny vhodné. Slyšela jsem, že sukulenty potřebují dobrou drenáž a že běžná zemina může zadržovat příliš mnoho vlhkosti, což by mohlo vést k hnilobě kořenů. Zároveň bych se ráda ujistila, že moje rostliny dostanou všechny potřebné živiny. Také mě zajímá, jestli je dobré smíchat tu obyčejnou zeminu s něčím jiným, třeba s pískem nebo perlitem. Máte někdo zkušenosti s tímto tématem? Jaké jsou vaše tipy pro přípravu půdy pro sukulenty? Budu moc ráda za jakékoli rady a zkušenosti! Děkuji předem!