Meskalin.cz/Fórum/Kdy je nejlepší zalévat sukulenty na jaře?

Kdy je nejlepší zalévat sukulenty na jaře?

Přemýšlím, kdy je vlastně nejlepší doba na zalévání sukulentů na jaře. Vím, že jaro je období, kdy rostliny začínají růst a probouzet se po zimním spánku, ale pořád si nejsem jistý, jak to je s vodou. Mám několik druhů sukulentů, které jsem si pořídil minulý rok a teď, když začíná být tepleji, mám pocit, že potřebují víc vody než v zimě. Zjistil jsem, že některé sukulenty mají rády suché podmínky a jiným se daří lépe v mírně vlhkém prostředí. Je lepší zalévat je častěji nebo stačí jednou za čas? A jak poznám, jestli už je čas je zalít? Mám mít na paměti nějaké konkrétní znaky nebo bylinky? A co se týče času v průběhu dne, je lepší zavlažovat ráno nebo večer? Zkrátka by mě zajímalo, jak to s tím zaléváním vlastně je. Budu moc rád za vaše tipy a zkušenosti.

140 slov
1.4 minut čtení
29. 11. 2024
Martin Kopal

No, když se na jaře začne oteplovat, tak je dobrý začít s zaléváním sukulentů tak nějak opatrně. Tyhle rostliny většinou mají rády suchý půdní substrát, takže nejlepší je počkat, až substrát vyschne. Takže klidně zkus vložit prst do země, a když je suchá aspoň do dvou článků, tak je čas zalít. Na jaře většinou stačí zalévat jednou za dva týdny, ale můžeš to upravit podle toho, jak rychle ti to schne, protože každý sukulent je jiný. "Zalévat ráno nebo večer?" - většinou se říká ráno je lepší, ať se voda stihne vsáknout do země a než začne sluníčko pálit. Takže jo, sleduj je, jak vypadají – pokud mají povadlé listy, je to jasný signál, že chtějí vodu.

117 slov
1.2 minut čtení
10. 12. 2024
Eva Světlíková

Když jde o sukulenty na jaře, tak je to fakt takové trochu složitější. Obecně platí, že jak se začíná oteplovat, tak bys měl začít zalévat častěji, ale to neznamená, že je máš hnedka potopit. Nejlepší je počkat, až substrát vyschne. Můžeš zkusit zapíchnout prst do hlíny a když je suchý tak zalévej. Často se doporučuje zalévat ráno, protože to dává rostlinám čas vstřebat vodu před tím, než slunce začne pálit. A pozor na přelití, to sukulenty fakt nemají rády. Takže raději méně než více. Sleduj je, jak reagují na teplo a světlo – když začnou růst nebo se jim začne měnit barva, možná je čas na víc vody. Držím palce!

110 slov
1.1 minut čtení
16. 12. 2024
Roman Jirásek
Meskalin.cz/Články/Rostlinná biologie pro laiky
Kdy a jak správně zalévat sukulenty během různých ročních období?Průvodce zalévání sukulentů podle sezónních potřeb a prostředí jejich pěstování. Zjistěte, jak se starat o své sukulenty v každém ročním období!
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2024
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky