Jak poznat, že sukulenty potřebují vodu v létě?
V létě se s rostlinami dějí různé věci a já mám pocit, že se u sukulentů žije tak nějak jinak. Mám doma několik druhů a snažím se o ně pečovat co nejlépe, ale někdy si prostě nejsem jistý, kdy je ten správný čas na zálivku. Jak vlastně poznat, že sukulenty potřebují vodu? Jsou to suché listy, které začínají šednout nebo snad jakési jemné vrásky, co se na nich udělají? Slyšel jsem, že některé sukulenty se mohou zahubit i přespříliš vody. Takže jak si mám vůbec být jistý, že je čas přidat trochu té životodárné vlhkosti? Je dobré se řídit nějakým konkrétním rozvrhem zálivky nebo spíš sledovat změny v rostlině? Mám takový pocit, že letní horko může sukulenty dost potrápit a ráda bych se dozvěděl víc o tom, jak se o ně postarat právě v těchto parných dnech. Jaký je váš názor na to, jak často zalévat sukulenty v létě? A co teprve když zapomenu na nějakou dobu zkontrolovat? Je možné je zachránit, když už vypadají dost uschle? Rád bych se dozvěděl také, co všechno může ovlivnit potřebu vody - slunce, teplota nebo třeba typ zeminy. Pokud máte nějaké tipy nebo osobní zkušenosti s tímto tématem, budu moc rád za každou radu.