Co dělat se sukulenty na podzim, když teplota klesá?
Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám takový dotaz ohledně péče o mé rostlinky, protože se mi blíží podzim a já nevím, co s nimi vlastně dělat. Jakmile začne teplota klesat, obávám se, že moje sukulenty budou mít potíže, protože jsou zvyklé na teplé a slunné počasí. Vím, že některé druhy potřebují více světla a tepla, takže by mě zajímalo, jestli je mám přesunout na místo, kde budou mít více slunce. Taky mám strach o zálivku, protože jsem slyšel, že v chladnějších měsících by se mělo zalévat méně. Jak často bych měl tedy zalévat? Mám také nějaké sukulenty venku na balkoně a nevím, jestli je mám přenést dovnitř nebo je nechat venku, když už bude chladno. Jaký je nejlepší způsob, jak je připravit na zimu? Co když by přišly mrazy? Měl bych je chránit nějakým způsobem? Třeba nějakým netkaným textilem nebo něčím podobným? A co hnojení? Mám pokračovat v hnojení i na podzim nebo to raději přestat? Snažím se najít správný balanc mezi péčí a tím, abych své rostlince neublížil. Určitě tu jsou i další pěstitelé, kteří mají zkušenosti s pěstováním sukulentů v chladnějším období roku. Prosím o rady a tipy! Děkuji moc!