Meskalin.cz/Fórum/Co dělat se sukulenty na podzim, když teplota klesá?

Co dělat se sukulenty na podzim, když teplota klesá?

Zdravím všechny milovníky sukulentů! Mám takový dotaz ohledně péče o mé rostlinky, protože se mi blíží podzim a já nevím, co s nimi vlastně dělat. Jakmile začne teplota klesat, obávám se, že moje sukulenty budou mít potíže, protože jsou zvyklé na teplé a slunné počasí. Vím, že některé druhy potřebují více světla a tepla, takže by mě zajímalo, jestli je mám přesunout na místo, kde budou mít více slunce. Taky mám strach o zálivku, protože jsem slyšel, že v chladnějších měsících by se mělo zalévat méně. Jak často bych měl tedy zalévat? Mám také nějaké sukulenty venku na balkoně a nevím, jestli je mám přenést dovnitř nebo je nechat venku, když už bude chladno. Jaký je nejlepší způsob, jak je připravit na zimu? Co když by přišly mrazy? Měl bych je chránit nějakým způsobem? Třeba nějakým netkaným textilem nebo něčím podobným? A co hnojení? Mám pokračovat v hnojení i na podzim nebo to raději přestat? Snažím se najít správný balanc mezi péčí a tím, abych své rostlince neublížil. Určitě tu jsou i další pěstitelé, kteří mají zkušenosti s pěstováním sukulentů v chladnějším období roku. Prosím o rady a tipy! Děkuji moc!

191 slov
1.9 minut čtení
8. 9. 2024
Hana Jirková

Takže, když se blíží podzim, tak je fakt dobrý myslet na to, jak se postarat o sukulenty. Pokud máš sukulenty venku, určitě je zváž přenést dovnitř, když začne být chladno. Většina z nich nemá ráda mráz. Uvnitř je dej na slunné místo, ale ne na přímý slunce celý den, aby se nespálily. Co se týče zalévání, tak fakt méně je víc. Základní pravidlo je zalévat až když je substrát úplně suchý. Na podzim klidně jednou za 2-3 týdny stačí. Hnojení bych už asi přestal, protože většina sukulentů v zimě spí a nepotřebují živiny. Můžeš je chránit před mrazem třeba tím netkaným textilem, když bys je nechával venku, ale to moc nedoporučuju. Radši je zkus mít uvnitř. Takže shrnuto: přesunout dovnitř, zalévat míň a hnojení stopnout. Držím palce!

127 slov
1.3 minut čtení
16. 11. 2024
Anna Vyskočilová

Když začne podzim a teplota klesá, je dobrý nápad přesunout sukulenty blíž k oknu, kde budou mít víc světla. Taky se doporučuje omezit zálivku, protože v chladnějších měsících sukulenty méně pijou. Zkus je zalévat tak jednou za měsíc, ale sleduj, jak vypadají. Pokud máš sukulenty venku, tak je ideální je přenést dovnitř, pokud hrozí mrazy. Můžeš je nechat venku ještě nějakou dobu, pokud teploty nejsou příliš nízké, ale jakmile v noci padne teplota pod nulu, radši je schovej. Co se týče ochrany před mrazem, netkaný textil může trochu pomoct, ale spíš se zaměř na to je dostat do tepla. Hnojení na podzim už moc nedoporučuju, stačí to udělat naposledy na konci léta a pak už nic. Takže fakt hlavně sleduj teplotu a světlo a jestli se zdají být zdrávy. Držím palce!

131 slov
1.3 minut čtení
11. 10. 2024
Marie Štěpánová
Meskalin.cz/Články/Rostlinná biologie pro laiky
Kdy a jak správně zalévat sukulenty během různých ročních období?Průvodce zalévání sukulentů podle sezónních potřeb a prostředí jejich pěstování. Zjistěte, jak se starat o své sukulenty v každém ročním období!
1000 slov
10 minut čtení
20. 6. 2024
Mgr. Petr Novotný
Přečíst článek
Podobné otázky