Kolik vody potřebují sukulenty?
Zajímá mě, kolik vody je potřeba pro správný růst sukulentů. Mám doma pár různých druhů, od kaktusů až po nějaké ty krásné šťavnaté rostlinky a zatím jsem se dost často držel pravidla, že méně je více. Ale pořád si nejsem jistý, jestli je to správně. Vím, že sukulenty mají schopnost uchovávat vodu v listech, takže asi nemají rády přemokření, ale jak to vlastně funguje v praxi? Jak často bych měl zalévat? Četl jsem, že by se mělo zalévat podle ročního období, takže v létě více a v zimě méně, ale kolik přesně? A co třeba když je venku horko nebo naopak zima? Jak poznám, že mají málo vody nebo naopak moc? Někdy se mi zdá, že listy začínají žloutnout a já nevím, jestli je to vodou nebo třeba nějakou nemocí. Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké speciální triky na zalévání sukulentů, nebo jaký typ zeminy je nejlepší pro udržení správné vlhkosti. Měli byste nějaké tipy pro začátečníka? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak tu vodu optimálně dávkovat, aby moje rostliny prosperovaly a nezahynuly. Dík za každou radu!