Kolik vody potřebuje moje bonsai za týden?
Už nějakou dobu se snažím pěstovat bonsai a mám z toho velkou radost. Ale pořád mám pocit, že v některých věcech se nevyznám úplně přesně. Vím, že zalévání je pro bonsai velmi důležité, ale jak moc vody vlastně potřebuje? Mám tady několik různých druhů a každý z nich se zdá být trošku jiný. Někdy mi přijde, že jedno bonsai je pořád suché, zatímco druhé je jakoby přelitý a já nevím, co dělám špatně. Hlavně bych chtěl vědět, kolik vody bych měl dávat za týden. Mělo by to být něco jako pravidelný rozvrh, nebo je lepší řídit se podle toho, jak rostlina vypadá? Slyšel jsem, že po zalití by měla půda zůstat vlhká, ale ne přetékající. Takže jak to vlastně funguje? Je dobré mít na paměti i roční období? Přece jenom teď v zimě asi nebude potřeba tolik vody jako v létě. A co třeba umístění bonsai? Pokud mám rostlinu na slunném místě, bude potřebovat víc vody? Jak poznám, kdy je čas na další zalévání? Děkuju za jakékoli tipy a rady! Každý detail mi může pomoci lépe se starat o tyhle úžasné malé stromy.