Co se stane, když přešlechtím sukulenty?
Zajímalo by mě, co vlastně nastane, když se rozhodnu přešlechtit sukulenty. Jak to funguje? Mám na mysli, jestli to ovlivní jejich vzhled, barvy nebo dokonce i odolnost vůči nemocem a škůdcům. Když se podívám na některé hybridy, tak často vypadají úplně jinak než původní rostliny. Je to tím, že kombinují geny různých druhů? A co například míra úspěšnosti takového šlechtění? Mělo by smysl pokoušet se o to doma, nebo je lepší nechat tuto činnost na odbornících? Jaké metody šlechtění bych měl využít? A co třeba klonování – má to nějaký vliv na zdraví rostliny? Zajímá mě také, jaké jsou nejčastější chyby při šlechtění sukulentů a jak jim předejít. Slyšel jsem, že někdy může být výsledek nečekaný a místo nového krásného druhu se může stát něco nepředvídatelného. Jaké jsou vaše zkušenosti s péčí o takto přešlechtěné rostliny? Roste jim to lépe, nebo mají specifické nároky? Vím, že každá rostlina je jiná, ale přece jen bych rád slyšel příběhy ostatních pěstitelů. Jaké máte tipy pro úspěšné přešlechtění a na co si dát pozor, aby se mi podařilo vytvořit něco opravdu unikátního?