Jak přizpůsobit pěstování kaktusů z pouštních oblastí?
Zajímalo by mě, jak vlastně správně přizpůsobit pěstování kaktusů, které pocházejí z pouštních oblastí, pro naše podmínky. Vím, že kaktusy potřebují hodně světla a tepla, ale co když žijeme v oblasti, kde míváme chladnější zimy a občas i vlhčí léta? Jak to udělat, abychom jim zajistili optimální podmínky? Měli bychom je pěstovat v nějakých speciálních květináčích nebo substrátech? A co zálivka? Jak často je zalévat v našich podmínkách, abychom je nespálili nebo naopak neuhnili? Slyšel jsem, že některé druhy potřebují i nějakou dobu klidového stavu, což se mi zdá dost složité. Jaké jsou nejlepší tipy a triky na zimování těchto rostlin? A co hnojení, je potřeba v našich podmínkách používat speciální hnojiva? Jak se vlastně dá zjistit, kdy je kaktus spokojený a kdy mu něco chybí? Četla jsem, že pokud mají příliš vlhké kořeny, může to být problém. Jak tedy poznat, jestli je kořenový bal správně zavlažovaný? Budu ráda za jakékoli rady a zkušenosti od vás, kteří už máte s pěstováním těchto fascinujících rostlin nějaké ty roky praxe.