Jak poznám, že má sukulent špatné podmínky, a co s tím dělat?
Před několika týdny jsem si pořídil krásný sukulent a byl jsem nadšený, když jsem ho viděl v obchodě. Teď ale začínám mít obavy, protože jeho listy se zdají být slabé a ne tak zelené jako když jsem si ho přinesl domů. Zamýšlím se, jestli to může znamenat, že má špatné podmínky. Jak vlastně poznám, že mu něco nevyhovuje? Co by mohlo být příčinou? Myslím na to, jestli mu třeba nesvítí dostatek slunce nebo naopak, jestli ho nezalévám moc. Četla jsem, že sukulenty potřebují hodně světla, ale co když je to naopak a já ho spálím? A co ta zálivka? Jak zjistím, kdy je ten správný čas na zalití? Mám strach, že když mu dám moc vody, tak mu kořeny začnou hnít. Zkoušela jsem hledat informace, ale všecko je tak obecné a já chci vědět konkrétně, jak to mám udělat se svým sukulentem. Proč některé sukulenty rostou jako z vody a jiné jsou tak slabé a vybledlé? A co mám dělat teď? Je vůbec možné je zachránit, nebo už je pozdě? Bude stačit změnit umístění nebo musím změnit i substrát? Kde najdu nejlepší rady pro péči o sukulenty v takovém případě?