Jak dlouho mi vydrží kaktus bez vody?
Zdravím všechny milovníky kaktusů a sukulentů! Mám dotaz ohledně péče o tyto úžasné rostliny. Vím, že kaktusy jsou známé svou odolností a schopností přežít v extrémních podmínkách, ale zajímalo by mě, jak dlouho vlastně dokážou vydržet bez vody. Mám doma několik různých druhů kaktusů a chystám se na delší dovolenou, takže je to pro mě důležité téma. V poslední době jsem slyšel různé názory – někdo říká, že pár týdnů je v pohodě, jiní tvrdí, že to může být klidně i několik měsíců, pokud jsou správně umístěné. Jak to tedy je? Jaké faktory ovlivňují jejich schopnost přežití bez zálivky? Závisí to na velikosti kaktusu, druhu nebo podmínkách, ve kterých je pěstován? A co třeba teplota a sluneční světlo? Není to náhodou tak, že čím víc slunce, tím méně vody potřebují? A co hnojení? Pomůže jim nějaký speciální přípravek, nebo je to spíše v tom, jak se o ně postarám před tím, než odjedu? Rád bych se dozvěděl vaše zkušenosti a tipy, protože se nechci vrátit domů k uhynulým rostlinám. Děkuji moc za každou radu!