Co všechno potřebuju pro pěstování vzácných kaktusů doma?
Přemýšlím o tom, že bych si do bytu pořídil pár vzácných kaktusů, ale vůbec nevím, co všechno to obnáší. Jaké náčiní nebo pomůcky bych měl mít po ruce, abych jim mohl poskytnout tu nejlepší péči? Potřebuju speciální květináče, nebo mi stačí ty obyčejné? A co substrát – musím shánět nějaký speciální, nebo je možné použít to, co mám doma? Vím, že kaktusy mají rády slunce, ale kolik světla vlastně potřebují a jak je to s zaléváním? Jak často je mám zalévat a jakým způsobem? Taky mě zajímá, jestli je potřeba kaktusy hnojit a pokud ano, jakým hnojivem a jak často. A co se týká teploty a vlhkosti vzduchu – jaké podmínky jsou pro ně ideální? Slyšel jsem něco o různých druzích kaktusů, tak by mě zajímalo, jestli mají nějaké specifické potřeby. Je lepší pěstovat je jednotlivě, nebo je možné je mít v jednom květináči? Ještě jsem někde slyšel, že některé druhy mohou být citlivé na škůdce. Jakým způsobem se dá proti tomu bránit? Začínám mít pocit, že je toho na mě hodně a nevím, jestli se do toho vůbec pustit. Mohli byste mi prosím poradit, co všechno potřebuji na začátek? Děkuju moc za každou radu!