Co dělat, když mi sukulent neukvétá?
Mám takový problém se svým sukulentem, konkrétně s těmi, co mám na okně. Před nějakým časem jsem si pořídil krásný sukulent, který mi hned na začátku přišel jako ideální rostlina, protože prý jsou snadné na pěstování a nepotřebují tolik pozornosti. Vždycky jsem si myslel, že to bude skvělá volba, ale teď se potýkám s tím, že prostě nekvete. Možná dělám něco špatně? Chtěl bych vědět, co všechno může mít vliv na to, že mi ten můj sukulent neprodukuje květy. Zkoušel jsem mu dávat trochu víc slunce, ale mám pocit, že to nepomohlo. Trochu jsem bádal a našel jsem, že některé sukulenty potřebují speciální podmínky pro kvetení. Jaké jsou ty správné podmínky? Měl bych třeba změnit substrát nebo hnojit jinak než dosud? A co zálivka? Možná je to i tím, že ho zalévám moc nebo málo? Přemýšlím také o tom, jestli se mu třeba nelíbí místo, kde ho mám. Mám ho u okna, ale možná potřebuje víc prostoru a jinou teplotu? Jak často by měly sukulenty kvést a je normální, že některé prostě nekvetou vůbec? Jak poznat, kdy je ta pravá doba pro kvetení? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních zahradníků a jaké mají tipy. Co dělat, abych měl doma rozkvetlý sukulent?