Meskalin.cz/Fórum/Jak poznat, že kaktusu chybí slunce?

Jak poznat, že kaktusu chybí slunce?

Rád bych se zeptal, jaké příznaky ukazují na to, že mému kaktusu chybí sluneční světlo. Mám ho už nějaký čas a všiml jsem si, že vypadá tak nějak zvláštně. Listy nebo spíš tělo kaktusu se mi zdá, že začíná být takové vybledlé a nenápadné. Dřív byl krásně zelený a teď je jaksi mdlý. Mám pocit, že možná nemá dostatek slunce, ale nejsem si tím jistý. Taky jsem slyšel, že by mohl začít růst do výšky, aby se dostal blíž ke světlu, ale u mě to zatím nevypadá, že by měl potřebu se vytahovat. Nevíte, jestli to může být známka nedostatku slunečního záření? A co dalšího bych měl sledovat? Jak moc slunce vlastně kaktus potřebuje? Může to mít vliv i na květy, pokud je nemá dostatek? Rád bych věděl víc o tom, co všechno může znamenat nedostatek světla a jak se mohu ujistit, že mu poskytnu ideální podmínky pro růst. Jaké máte zkušenosti s tímto problémem? Díky za vaše rady!

159 slov
1.6 minut čtení
17. 5. 2024
Jaroslava Řezníková

Takže, pokud tvůj kaktus vypadá vybledle a mdlý, to určitě může být známka nedostatku slunce. Kaktusy potřebujou fakt hodně světla, ideálně 6-8 hodin denně. A pokud máš pocit, že by se mohl začít vytahovat, to je taky jasný příznak. Ale jak píšeš, že se mu to zatím nezdá, tak možná jenom prostě stagnuje. Taky bys měl sledovat, jestli nemá hnědé skvrny nebo měkké části – to by mohlo znamenat i přelití. Nedostatek světla fakt ovlivňuje i květy, takže pokud se ti nekvetou, může to být tím. Zkus ho přesunout na světlejší místo a uvidíš. Hlavně dávej pozor na přechod z tmy na světlo, aby to nebyl pro něj šok.

109 slov
1.1 minut čtení
6. 7. 2022
Olga Hamplová

Kaktusy fakt potřebujou slunce, jinak se to na nich podepíše. Když je málo světla, tak se mohou začít vybledat, což je přesně to, co popisuješ. Místo krásné zelené barvy můžou vypadat dost mdlý a slabý. Další známka nedostatku světla je, když začnou růst do výšky, aby se dostaly blíž ke světlu, ale pokud se to zatím neděje, tak to může být tim, že prostě nemají dostatek energie. Zkus je přemístit na místo, kde budou mít víc přímého slunečního svitu. Kaktusy většinou potřebujou aspoň 6 hodin slunečního světla denně. A jo, může to mít vliv i na květy – když nemají dostatek světla, tak obvykle nekvetou nebo kvetou hůř. Takže se podívej na místo, kde je máš, a zkus jim zajistit víc sluníčka.

122 slov
1.2 minut čtení
29. 6. 2022
Milada Marešová
Meskalin.cz/Články/Rostlinná péče
Jak zjistit, že vaše kaktusy potřebují více slunce?Objevte, jak rozeznat příznaky nedostatku světla u kaktusů a optimalizovat jejich umístění pro zdravý růst. Naučte se vše o péči o kaktusy a jejich po...
1000 slov
10 minut čtení
2. 8. 2020
Mgr. Karolína Šedá
Přečíst článek
Podobné otázky