Měly by kaktusy mít více slunce, pokud mají měkké části?
Když se dívám na své kaktusy, začínám mít pocit, že něco není v pořádku. Některé z nich mají měkké části a já nevím, co s tím dělat. Četl jsem, že kaktusy obecně potřebují dostatek slunce, aby dobře rostly a aby jejich tělo bylo pevné. Ale co když mají ty moje měkké části? Měly by dostávat ještě víc slunečního svitu, nebo je to naopak špatně? Myslím tím, jestli bych je měl přesunout na místo, kde by byly vystaveny přímému slunci po většinu dne? Je možné, že příliš málo slunce způsobuje to, že se kaktusy stávají měkkými a slabými? A co když se to nezlepší? Jak poznám, jestli je to skutečně nedostatek slunečního světla, nebo jestli se jedná o jiný problém, jako je třeba nadměrná zálivka nebo nějaká nemoc? Měla by být péče o kaktusy v tomto případě jiná? Ještě bych rád věděl, zda existuje nějaký způsob, jak podpořit jejich zdraví bez toho, abych je vystavoval příliš velkému riziku při přechodu na více slunce. Také bych chtěl vědět, jestli existují nějaké specifické druhy kaktusů, které snášejí více slunečního záření než jiné. Je to vůbec normální vidět kaktus s měkkými částmi? Měly by být v takovém případě přemístěny do stínu nebo jak to vlastně funguje? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak správně pečovat o své kaktusy a co všechno může ovlivnit jejich zdraví.