Jak odstranit houbový povlak z listů mé sukulentní rostliny?
Jsem nadšený pěstitel sukulentů, ale teď mám problém, který mě trápí. Mám krásnou sukulentní rostlinu, o kterou se starám už několik měsíců, ale poslední dobou jsem si všiml, že na jejích listech se začíná objevovat takový podivný houbový povlak. Je to jako tenký bílý film, který pokrývá listy a vypadá to opravdu nezdravě. Zkoušel jsem ji pravidelně zalévat a dávat jí dostatek slunce, ale zdá se, že to nepomáhá. Nejen že to vypadá nehezkě, ale bojím se, že by to mohlo ohrozit celou rostlinu. Nevíte někdo, co by to mohlo být? Je to plíseň nebo houba? A jak ji mohu účinně odstranit? Zkoušel jsem ji otřít vlhkým hadříkem, ale nic moc se nezměnilo. Mám použít nějaký speciální přípravek na hubení škůdců nebo fungicid? Nebo je lepší zkusit domácí metody? Vím, že některé rostliny jsou citlivé na chemikálie a nerad bych ji ještě více poškodil. Jak často bych měl kontrolovat, jestli se povlak nevrací? A co dělat pro prevenci do budoucna? Budu vděčný za jakékoli rady nebo zkušenosti s podobným problémem. Děkuji!