Meskalin.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší sukulenty na mini zahrádku?

Jaké jsou nejlepší sukulenty na mini zahrádku?

Chtěl bych se zeptat, jaké sukulenty jsou podle vás nejlepší na mini zahrádku. Mám malý prostor na parapetu a rád bych si vytvořil takovou malou zelenou oázu. Zajímalo by mě, které druhy jsou nejvhodnější pro takové malé zahrádky, co se týče velikosti, vzhledu a také péče. Myslím tím něco, co vypadá hezky a zároveň není příliš náročné na údržbu. Taky by mě zajímalo, jaké jsou jejich nároky na světlo a zalévání, protože nemám moc zkušeností s pěstováním rostlin a nechci nic zničit. Jestli máte nějaké tipy nebo oblíbené druhy, byl bych moc vděčný za vaši pomoc. A pokud máte nějaké rady ohledně umístění těchto rostlin nebo třeba kombinací, které by vypadaly dobře dohromady, to by mě taky zajímalo. Díky moc!

120 slov
1.2 minut čtení
30. 8. 2022
Olga Hladíková

Několik dobrých sukulentů na mini zahrádku na parapet by mohlo být: Echeveria, Haworthia, nebo Sedum. Tyhle jsou malý a vypadají fakt hezky. Echeverie mají nádherný tvar a barvy, takže jsou super jako střed pozornosti. Haworthia je zase docela odolná a snáší i špatnější světlo. Sedum je skvělý, protože má různé druhy a barvy, ideální na kombinace. Co se týče péče, většinou stačí je zalévat jednou za pár týdnů, když je substrát suchý. Měly by mít dostatek slunce, ale ne přímé polední světlo. Na parapetu to může být fajn místo. Zkus je dát do skupinek, třeba Echeverii s Haworthií, to vypadá moc pěkně. Nenech se vystresovat, nejsou náročný a pokud jim dáš trochu péče, budou ti dělat radost.

117 slov
1.2 minut čtení
29. 9. 2024
Ludmila Suchá

Pokud chceš nějaké dobré sukulenty na mini zahrádku, tak doporučuju začít s těmahle: Echeveria je super, má hezký růžice a je fakt nenáročná. Pak tu máš Haworthia, ta je menší a zvládne i slabší světlo. Zkuste i Sedum, to je odolný a hodně různých variant. Aloe Vera je taky fajn, vypadá zajímavě a navíc je užitečná.

Co se týče péče, většina sukulentů potřebuje spoustu světla, ale Haworthia si poradí i ve stínu. Zalévat bys měl jednou za pár týdnů, záleží na tom, jak rychle ti usychá půda, ale radši míň než víc – raději je nechat vyschnout. Co se umístění týče, dej je blízko okna, ale ne na přímém slunci celý den.

Kombinace těchto sukulentů v jedné nádobě vypadá skvěle. Můžeš to doplnit nějakým zajímavým substrátem nebo kamínky na povrchu pro efekt. Drž se toho, že lepší je míň zalévat než přelívat a mělo by to být v pohodě.

148 slov
1.5 minut čtení
12. 9. 2024
Miroslava Švábová
Meskalin.cz/Články/Sukulentní kombinace
Jak vytvořit sukulentní miniaturní zahrádku?Objevte kouzlo sukulentních mini zahrádek a naučte se, jak je vytvářet s různými druhy sukulentů pro malé prostory.
1000 slov
10 minut čtení
13. 12. 2021
Ing. Lucie Svobodová
Přečíst článek
Podobné otázky