Proč mi kaktusy umírají, když je mám spolu s jinými sukulenty?
Mám takový problém, který mě už delší dobu trápí. Vždycky jsem měl slabost pro kaktusy a sukulenty, takže jsem si jich pár pořídil a hezky je vystavil na parapetu. Mám tam několik druhů kaktusů a pak taky pár jiných sukulentů, které vypadají úplně skvěle. Jenže teď se mi začínají dít divné věci. Moji kaktusy, které jsem si vybral s láskou a pečlivostí, se nějak přestaly dařit. Některé už dokonce začaly vadnout, mají na sobě skvrny a vypadají jako by chřadly. A to i přesto, že jsem si myslel, že se o ně starám dostatečně. Když je zalévám, dávám pozor na to, aby to nebylo moc, ale ani málo, zkrátka snažím se dodržovat doporučení, co jsem našel na internetu. Ale stejně jim to jaksi neprospívá. Zatímco ostatní sukulenty vedle nich vypadají spokojeně a zdravě. Nechápu to, jaktože kaktusy umírají, když mají vedle sebe jiné sukulenty, které se evidentně daří? Je možné, že mají nějaké speciální potřeby? Mohlo by být něco špatně s půdou nebo světem? Dělám něco špatně? Už mě to opravdu štve, protože bych chtěl mít krásné kaktusy. Opravdu nevím co s tím. Děkuji za jakoukoliv radu!