Jaké sukulenty kombinovat, aby si navzájem pomohly a přežily?
Přemýšlím o tom, jaké sukulenty bych mohl pěstovat dohromady, aby se vzájemně podporovaly a žádný z nich neskončil v tragickém stavu. Mám na mysli hlavně to, jaké druhy by měly podobné nároky na světlo, vlhkost a teplotu. Rád bych měl doma malou sbírku různých sukulentů, ale nechci riskovat, že některé z nich zahynou kvůli špatné kombinaci. Například, je dobrý nápad dát k sobě aloe vera a jadeitovou rostlinu? A co takové rostliny jako echeveria nebo sedum? Zajímalo by mě, jestli mají nějaké specifické požadavky na péči, které je nutné brát v potaz při jejich kombinaci. Jaké jsou nejlepší kombinace sukulentů podle zkušeností ostatních pěstitelů? Měl jsem pocit, že některé rostliny se mohou navzájem chránit nebo dokonce prospívat vedle sebe. Mohli byste mi poradit, jaké jsou nejbezpečnější kombinace sukulentů pro začátečníka? Vím, že některé rostliny potřebují více slunce než jiné, takže by mě zajímalo, jak to všechno vyvážit. Fandím myšlence mít rozmanitou sbírku, ale nechci se dostat do situace, kdy bude jedna rostlina dominovat a ostatní budou trpět. Jak to vidíte vy? Jak byste doporučili kombinovat různé druhy sukulentů tak, aby všichni přežili a byli v harmonii?