Meskalin.cz/Fórum/Jaké sukulenty se hodí k sobě na jedno místo?

Jaké sukulenty se hodí k sobě na jedno místo?

Přemýšlím o tom, jaké sukulenty by bylo dobré pěstovat spolu na jednom místě. Mám doma pár různých druhů, ale nevím, jestli je dobrý nápad je kombinovat. Zatím mám nějaké aloe, echeverie a možná i nějakou haworciu. Hlavně bych chtěl, aby to mělo hezký vzhled a navzájem si ty rostlinky nevadily. Vím, že některé sukulenty potřebují víc slunce, zatímco jiné se spíš spokojí s polostínem, takže bych rád získal nějaké rady ohledně toho, jak to všechno sladit. A co se týče zálivky, to je další věc, co mě trápí – jak to udělat, aby každý sukulent dostal to, co potřebuje? Máte zkušenosti s kombinací různých druhů a jaké byste doporučili? Myslíte si, že se dají pěstovat vedle sebe i ty, které mají různé požadavky na péči? Dík za každý tip!

129 slov
1.3 minut čtení
30. 8. 2024
Zdeněk Bílek

Sukulenty jsou super, ale je fakt důležitý je kombinovat správně. Aloe je fajn, protože snáší víc slunce. Echeverie zase potřebují hodně světla a sucha, ale haworcie to mají naopak, ty snesou víc stínu a vlhka. Takže pokud to chceš dát spolu, dej je do nějakýho květináče, kde bude víc místa a můžeš je rozdělit – třeba na jednu stranu světlo a na druhou trošku stín. Zálivka je další téma – většinou stačí polévat tak jednou za týden, ale koukni se na to podle toho, jak rychle ti substrát schne. Nedávej je k sobě, když máš pocit, že by mohly mít problém s vodou. Mě se osvědčilo dávat k sobě podobný druhy – třeba echeverie s jinou echeverií nebo sukulenty, co mají podobné potřeby. Takže jo, dá se to sladit, ale chce to trochu experimentovat a pozorovat.

136 slov
1.4 minut čtení
18. 9. 2024
Kristýna Pernicová

Takže, co se týče kombinace sukulentů, většinou to chceš sladit podle světelných potřeb a zálivky. Aloe většinou potřebuje hodně slunce, což je fajn, ale echeverie snese i trochu stínu, takže je dobrý najít místo, kde se oběma daří. Haworcie je taky celkem nenáročná, takže by mohla být v pohodě vedle těch ostatních.

Důležitý je substrát – dej jim něco propustného, aby se kořeny nedeformovaly. Zálivka je další věc – snaž se zalévat všechny najednou a přizpůsobuj to podle toho, jak rychle schne zemina. Když uvidíš, že některý z sukulentů vypadá unaveně, tak mu dáš víc vody nebo naopak zredukuješ zálivku pro ty ostatní.

Celkově bych doporučil nedávat dohromady příliš náročné druhy s těmi hodně jednoduchými. Pokud si nejsi jistý, tak radši drž ty s podobnými požadavky blízko u sebe. Jo a nezapomeň, že i sukulenty milují sluneční paprsky, takže je ideální dát je na místo s dostatkem světla! Držím palce!

149 slov
1.5 minut čtení
28. 8. 2024
Monika Konečná
Meskalin.cz/Články/Sukulentní kombinace
Jak správně kombinovat sukulenty podle jejich potřeb?Praktický průvodce kombinováním sukulentů podle jejich nároků na světlo, zálivku a půdu pro optimální růst. Naučte se, jak vytvořit zdravou a krásnou ...
1000 slov
10 minut čtení
8. 6. 2024
Ing. Filip Horák
Přečíst článek
Podobné otázky