Jak moc ovlivňuje světlo zalévání kaktusů?
Nedávno jsem se začal zajímat o pěstování kaktusů a narazil jsem na otázku, která mi vrtá hlavou. Jak moc vlastně světlo ovlivňuje to, jak zalévat kaktusy? Mám několik různých druhů, od těch malých, co vypadají jako miniatury až po větší kousky a mě zajímá, jestli je potřeba přistupovat k jejich zavlažování různě v závislosti na tom, kolik světla dostávají. Je jasné, že kaktusy jsou zvyklé na slunce a sušší podmínky, ale co když je mám umístěné na okně, kde svítí slunce jen část dne? Mělo by se to nějak odrazit v jejich zálivce? Vím, že pokud mají málo světla, tak asi nebudou růst tak rychle nebo budou slabší, ale jak to souvisí s tím kolik vody potřebují? Máte někdo zkušenosti, kdy jste třeba pozorovali změny ve zdraví nebo růstu vašich rostlin v závislosti na tom, jak moc slunce dostávají? A co se týče různých ročních období – mění se to v zimě a létě? Někde jsem četl, že je dobré kaktusy v zimě vůbec nezalévat, ale co když mají dostatek světla i v té době? Takže, jak důležité je to světlo pro správné zalévání kaktusů? Rád bych se dozvěděl něco víc o tomhle tématu.